Sivut

sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Narcissa, kuolemattomani, luku 2

Ja jälleen anteeksiantamaton annos siirappia luvassa. 

***

2. luku

Tylyahossa vierailu tuntui kovin jännittävältä sillä kertaa. Matka koululta kylään tuntui kovin pitkältä, vaikkei sitä todellisuudessa ollut kilometriäkään. Sydämeni tuntui räjähtävän rasitukseen minä hetkenä hyvänsä. Olotila ei ottanut rauhoittuakseen, vaikka miten yritin uskotella itselleni, ettei ollut mitään syytä paniikkiin.

Se ei ollut aivan totta. Syy levottomuudelle oli nimittäin Sirius Musta. En ollut ollenkaan varma, miten tapaamisemme päättyisi: olisimmeko yhä vain ystäviä vai jotakin muuta? En ollut itse aivan varma, mitä halusin hänestä. Tiesin, että minulla oli jonkinlaisia ihastuksen tunteita poikaa kohtaan, mutta kuinka vahvoja? Sirius oli minulle tärkeä ystävä, enkä missään nimessä halunnut antaa hänelle vääränlaista kuvaa tunteistani. Etenkään kun hän tuntui olevan korviaan myöten ihastunut minuun.

Bella jaksoi hokea jatkuvasti, Siriuksen olevan huono vaihtoehto poikaystäväkseni, mutta hänen puheistaan minä en jaksanut välittää. En minä ollut omissa ajatuksissani edes ehtinyt ajattelemaan mitään seurustelua. Sellainen olisi aivan turhaa, kun en vielä tiennyt edes omista tunteistani.

Toistaiseksi kukaan ystävistäni ei Bellaa ja Andromedaa lukuun ottamatta tiennyt lämpimistä tunteistani Siriusta kohtaan ja toivoin, etteivät vähään aikaan saisikaan tietää. Etenkään Luciuksen korviin en halunnut tiedon kiirivän, sillä hän selvästikin odotti minulta jotakin. Ei niin, ettenkö haluaisi loukata näennäisen ystäväni tunteita, vaan koska tämä voisi aiheuttaa hankaluuksia niin minulle kuin serkullenikin. Lucius ei ollut sitä tyyppiä, ettei katsoisi sormien lävitse häntä loukattavan.

Pian olin saavuttanut Kolmen luudanvarren ja vaivihkaa kurkistin ikkunan heijastavasta pinnasta vaivihkaa miltä näytin. Hiukseni olivat valuneet hieman silmille, mutta muuten ulkonäköni oli moitteeton. Niinpä korjasin nuo muutamat karanneet haituvat takaisin sivulle ja astuin jännittyneenä sisään baariin.

Sirius oli ottanut paikan suoraan oven edestä ja minut nähdessään hymyili leveästi. Poika näytti hyvältä istuessaan siinä rennosti hiukset hieman sekaisina ja virnistys kasvoillaan. Kieltämättä hän oli erittäin hyvännäköinen. Komea eri tavalla kuin Lucius. Malfoy varmasti asetteli aamuisin jokaisen hiuskarvansa erikseen paikoilleen, mutta Sirius puolestaan suosi rennompaa tyyliä. Se sopikin hänelle äärimmäisen hyvin.

”Mitä sinun päivääsi tänään kuuluu?” poika kysyi istuessani pöytään hänen vastapäätänsä.
”Pänttäsin aamupäivän tutkintoon. Olen aivan kyllästynyt koko lukemiseen, mutta paljon on vielä edessä”, huokaisin.
”Aika samankaltaista minullekin”, poika totesi nyökäten ymmärtäväisesti.
”Todellako? En ole ajatellut sinun koskaan hirveästi lukeneen”, naurahdin.
”Nyt on ollut pakko, että saan edes kohtalaiset arvosanat.”

Välillemme laskeutui hetken hiljaisuus. Koskaan ennen ei Siriuksen kanssa ollut ollut niin kiusaantunut olo. Ystävinä kaikki oli ollut hyvin luontevaa. Se herättikin minussa ajatuksen siitä, olinko nyt viemässä suhdettamme aivan väärille raiteille. Toisaalta minussa oli tunteita, jotka yllyttivät kovasti muuhunkin.

”Bella ei oikein tykännyt, että tulin tänne”, totesin keksiäkseni edes jotain puhuttavaa.
”Hmph. Hän onkin aina ollut sellainen. En minäkään hänestä pidä yhtään enempää kuin hän minusta.”
”Älä tuomitse häntä liian jyrkästi! Bella on mukava, kun vain… tahtoo olla”, puolustin.
”No niin varmasti”, Sirius tuhahti epäuskoisena.
”En minäkään pidä sinun ystävistäsi yhtään sen enempää kuin sinä minun”, tiuskaisin.

Yritykseni keksiä jotain puhuttavaa oli ollut ala-arvoinen, sillä se johti vain sanaharkkaan. Minua ärsytti Siriuksen tapa puhua Bellasta ja yleensäkin se, että hän tuomitsi Bellan, vaikka tunsi tästä vain joitakin puolia. Toisaalta olin kuitenkin kauhean pahoillani koko tilanteesta ja halusin vaan, että voisimme kummatkin unohtaa mokoman sanaharkan ja jatkaa normaalisti keskustelua. En tosin uskonut sen olevan mahdollista Siriuksen kiivaan luonteen takia. Varmasti hän tuntisi nyt itsensä loukatuksi.

”Rauhoitu, Narcissa! Ei jatketa tästä aiheesta, jos se on ongelmallinen! Mitä haluaisit juoda?” poika yllätyksekseni huudahti. Hän näytti olevan asiasta aika samoilla linjoilla kuin minä, mikä oli minulle positiivinen yllätys.
”Kermakaljan”, vastasin helpottuneena.

Sirius napsautti sormiaan katsahtaen tarjoilijaan, joka kiirehti paikalle kuin salaman iskusta. Tarjoilija oli naispuoleinen, joka sai minut hieman varuilleni. Sirius tuntui huomaamattaankin flirttailevan monille naisille ja yleensä nämä myös lähtivät touhuun mukaan.

”Mitä saisi olla?” nainen kysyi teennäisen ystävälliseen sävyyn.
”Kaksi kermakaljaa, kiitos”, poika pyysi heittäen vastustamattoman hymyn naiselle.
”Tulossa on”, brunette totesi punastuen.

En voinut olla tuijottamatta renttumaisen viehättävää poikaa hänen puhuessa ja elehtiessä niin luonnollisesti. Monien puhdasveristen sukujen vesat joutuivat opettelemaan yksinkertaista small talkia tuntitolkulla ennen kuin edes sisäistivät alkeet, mutta Siriukselta kaikki kävi luonnostaan. Rento olemus korosti hänen ulkonäköäänkin. Etenkin viekas katse, joka oli kuin viimeinen silaus hieman renttumaiseen kokonaisuuteen.

”Mitä haluaisit tehdä tämän jälkeen?” Sirius kysyi.
”Ihan kuinka sinä haluat.”
”Mitä jos lähdettäisiin ihan vaan koululle?”
”Oletko sinä jo niin tylsistynyt, että haluat päästä minusta eroon?” kysyin loukkaantuneena.
”En tietenkään! Ajattelin, että menisimme tiluksille oleskelemaan, kun tuolla on noin upea ilma”, poika selitti.

Minua nolotti hieman, sillä olin nostattaa typerästä aiheesta draaman jo toisen kerran päivän aikana. Miksen voinut osata hillitä itseäni? En käyttäytynyt nyt ollenkaan siihen tyyliin kuin minulta odotettiin. En hillitysti, en kypsästi enkä viileästi. Olin kuin joku keskenkasvuinen, kuraverinen lunttu pahat PMS-oireet päällä.

”Voisimme käydä ensin Hunajaherttuassa ostamassa meille jotakin syötävää. Vai oletko kauhean tarkka ruokavaliostasi? Nykyään naiset tuntuvat olevan. Kuulin tänään eräiden korpinkynsityttöjen puhuvan erikoisdieeteistään ja he olivat sinua paljon huonommissa mitoissa.”
”En minä ole, käydään vain”, totesin hämilläni.
”No ehkä hyvännäköisyys on meillä vaan geeneissä”, poika naurahti silmää iskien ja saaden minut nauramaan.

Samaan aikaan tummahiuksinen tarjoilija toi juomat pöytäämme. Ilokseni Sirius ei enää vilkaissutkaan tähän. Nainen yritti epätoivoisesti kiinnittää pojan huomiota räpsyttelemättä silmiään, mutta onnistui suoraan sanottuna surkeasti. Pettyneenä nainen otti vastaan rohkelikon rahat ja meni matkoihinsa.

”Stressaatko paljon V.I.P. tutkintojen takia?” Sirius kysyi.
”Kyllä oikeastaan, sillä vanhempani odottavat huipputuloksia.”
”Oletettavasti. Omani puolestaan tuntuvat enemmänkin toivovan, että saisin mahdollisimman surkeat arvosanat, jotta saisivat uuden syyn sättiä minua.”
”Sinä tiedät kyllä mistä se johtuu”, totesin vaivaantuneena. Perheasioista en olisi halunnut sillä hetkellä puhua. Meillä kun oli Siriuksen kanssa niistä kovin erilaiset näkemykset, mikä toisinaan oli synnyttänyt sanaharkkaa.
”Anteeksi nyt, jos en soveltunut luonteenlaadultani Luihuiseen, pidä suurimmasta osasta sen tuvan ihmisistä tai täytä suvun velvoitteita”, poika tuhahti.
”Ei jatketa tästä aiheesta”, kiirehdin vastaamaan. Keskustelu oli edennyt jo vaarallisen pitkälle.

”Sinä taidatkin olla jo juonut?” poika kysyi hetken kuluttua.
”Olenhan minä.”
”Lähdetäänkö sitten?”
”Mutta oma lasisihan on vielä puoliksi täynnä!”
”En oikeastaan enää jaksa juoda. Lähtisin mieluummin ulos haukkaamaan raitista ilmaa” poika totesi nousten tuoliltaan.
”No hyvä on.”

Aloitimme siis matkan syksyisen Tylyahon läpi kohti Hunajaherttuaa. Ympärillämme oli koulusta niin pareja kuin ystävyksiäkin ja muutama yksinäinenkin kulkija. Siriuksen kertoessa minulle hauskasta sattumuksesta, joka oli tapahtunut Frank Longbottomille muodonmuutoksen tunnilla, jähmetyin kauhusta, sillä sain näköpiiriini jotakin erityisen huolestuttavaa. Sekon pilapuodin kulmalta oli juuri astunut Lucius ystävineen.

Minulla ei ollut aikaa piiloutua, sillä Avery äkkäsi meidät saman tien ja tökkäsi Malfoyta kylkeen. Luciuksella ei kestänyt kauaa tajuta, mistä oli kyse. Se näkyi hänen kasvoiltaan. Ne eivät suinkaan punottaneet kuten monille muilla raivostuessa vaan muuttuneet ilmeettömäksi naamioksi.

”Katsos, Narcissa ja Musta…” Lucius huudahti äänensävyn muuttuessa loppua kohden yhä vihamielisemmäksi.

”Tietääkseni kukaan ei kutsunut sinua seuraamme, Malfoy”, Sirius tuhahti.
”Seurasta puheen ollen, hänenkö takia kieltäydyit kutsustani Matami Puddifootille?”
”Olen pahoillani, mutta minä lupasin jo Siriukselle -”
”Miten vain. Sinuna kuitenkin miettisin asioita myös tulevaisuutesi kannalta. Perheesi tuskin on kovin innoissaan tämän hetkisistä touhuistasi”, Malfoy ilmoitti kopeasti astellen ohitsemme ja kaataen Siriuksen lähes kumoon.

Hänen muut ystävänsä seurasivat perässä aivan yhtä kopean, mutta myös hieman koomisen näköisinä, mulkoillen Siriusta niin pahasti kuin vain suinkin osasivat.

”Älä välitä heistä, he ovat vain ääliöitä”, tuhahdin.
”En aikonutkaan välittää. Oletko muuten kuullut siitä järjestöstä, minkä Malfoy on perustanut ympärilleen?”
”Hieman liikaakin. Eikä se oikeastaan ole Luciuksen perustamansa. He kutsuvat johtajaansa Pimeyden Lordiksi.”
”Tuollaisia ryhmiä on ollut aina. Jamesin isä kertoi viime kesänä ollessani siellä, että vastaavia oli hänenkin nuoruudessaan monia, mutteivät ne mihinkään johda.”
”Enpä tiedä, Lucius ja muut tuntuvat olevan niin varmoja asiastaan.”
”Luuletko sinä, että ne aikaisemmat nuoret olisivat liittyneet kaiken maailman järjestöihin, jos eivät olisi olleet varmoja niistä?”
”No jaa, ehkäpä. Tässä on kuitenkin se poikkeus, että tämä Pimeyden Lordi kuulemma testaa kannattajansa ja miettii pitkään ketä päästää lähipiiriinsä.”
”Voi olla. Mutta minusta tuntuu, että meillä on nyt parempaakin tekemistä, kun puhua Malfoysta ja hänen idioottimaisesta järjestöstään.”

Olimmekin juuri saapuneet Hunajaherttuan luokse. Kaupan eteen oli ilmestynyt jättimäinen mainos uusista karamelleista – hapanpastilleista, jotka polttivat reiän kieleen.

”Noita voisi olla hauska kokeilla!” Sirius naurahti.
”Mikäs siinä! Ostetaan!” huudahdin kiiruhtaen liikkeeseen.

Hapanpastillien lisäksi ostimme myös paljon muuta, Bertie Bottin joka maun rakeita, Hikkamakeisia, Jäähiiriä, Torakkaterttuja, sekä Suklaasammakoita. Mieleni ei varsinaisesti tehnyt makeisia, mutta Siriuksen kanssa oli aina hauskaa ostaa ihan mitä tahansa, sillä poika keksi aina ties minkälaisia päähänpistoja.

”Eivätköhän nämä riitä meille loppupäiväksi?” poika naurahti.
”Vitsailetko? Minusta tuntuu, että nämä syötyämme emme edes halua kuulla mistään makeisista koko loppuvuonna!”
”Niin, voit olla oikeassa”, Sirius sanoi virnistäen jälleen.

Matkalla Tylypahkaan söimme karamelleja, juttelimme ja ennen kaikkea nauroimme. Siriuksen kanssa oli todella luonteva olla, sillä ei tarvinnut koko ajan miettiä mitä sanoisin. Ei tarvinnut koko ajan käydä mielessään läpi etikettiä. Poika oli myös todella hauska, mutta ehkä turhankin huoleton ja varomaton. Hän teki todella päättömiä juttuja, kuten heitti Kalkarosta ohimennen kamppiherjalla, vaikka kaikki tietävät pojan olevan hyvin kieroutunut ja osaavan kirouksia, joita monet muut eivät voisi uneksiakaan loitsivansa.

Huoleni kuitenkin haihtui huvittavan sattumuksen myötä.  Sirius nimittäin otti Jäähiiripussista yhden makeisen, eikä ollut lukenut pussin takapuolelta mitä vaikutuksia käytöllä oli. Niinpä purskahdinkin hillittömään nauruun Siriuksen hampaiden alkaessa kalista ja vikistä. Poika itsekin nauroi asialle, josta joku muu olisi voinut olla kovin häpeissään.

Matka meni nopeasti nauraessa Siriuksen kommellukselle ja pian huomasimme saapuneemme Tylypahkan tiluksille. Päätimme mennä istuksimaan saman puun alle, missä Sirius oli ollut pyytäessään minua Tylyahoon. Tavallaan se oli aika romanttista ja huomasinkin ujon hymyn nousevan huulilleni. Pelkäsin jopa punastuvani, kun poika tarjosi minulle herrasmiesmäisesti takkiansa istumisalustakseni, ettei minun tarvitsisi liata itseäni kosteahkolla ruoholla.

”Ei kiitos, voit pitää sen ihan itselläsi”, naurahdin.
”Mutta Narcissa –”
”Äläkä yhtään väitä vastaan! Pärjään kyllä ilmankin.”
”Kuten haluat”, rohkelikko totesi kohauttaen harteitaan.

”Kuule Sirius, miksi sinä oikeastaan pyysit minut mukaasi?”
”No eikö se ole ilmiselvää?” poika kysyi virnistäen.
”Haluan kuulla sen suoraan sinulta.”

Poika näytti epäröivän hetken, enkä sinänsä ihmetellyt. Tilanne oli outo minullekin, mutta halusin kiusaantuneista tunteistani huolimatta selvittää asiat nyt kunnolla väliltämme. Epätietoisuudessa oli inhottava elää, enkä missään nimessä halunnut kummaltakaan puolelta mitään väärinkäsityksiä.

”Minä pidän sinusta Narcissa, pidän hyvin paljon.”

En tiedä, mikä ajoi minut seuraavaan tekooni joka oli sinänsä hyvin uskalias ja varomaton, mutta jota en kuitenkaan koskaan myöhemminkään tullut katumaan: vedin pojan varovaiseen suudelmaan. Sirius tuntui yllättyneen kovin, mutta rentoutui pian ja vastasi siihen innokkaasti. Poika osasi suudella taitavasti härnäten ja hän maistui makeisten syönnin jälkeen hieman suklaiselta. Minulla ei ollut vähään aikaan aikomustakaan vetäytyä irti, vaikka huomasin kyllä ympärillä olevien luihuisten vilkuilevan meitä pahasti.

”Ystäväsi eivät taida oikein tykätä”, Sirius kuiskasi huultemme välistä.
”Älä heistä välitä.”

Rohkelikko kuitenkin vetäytyi irti minusta ja totesi:

”En halua, että joudut kuulemaanjälkeenpäin yhtään inhottavaa kommenttia.”
”Joudun joka tapauksessa”, naurahdin väkinäisesti.

Asetuin istumaan Siriuksen vierelle ja tämä kietaisi kätensä ympärilleni lämmittäen jo kylmästä kalisevaa vartaloani. Huomaamattamme oli jo tullut ilta ja viima alkoi vähitellen kiusata kumpaakin meistä.

”Narcissa… En tiedä miten tätä kysyisin, mutta… Olemmeko me nyt yhdessä? Pari tai jotain sinne päin?” poika kysyi yllättäen.

Suora kysymys sai minut kikattamaan, vaikkei siinä mitään huvittavaa sinänsä ollutkaan. Oli ymmärrettävää, että poika halusi tietää tilanteen. Hänen tapansa esittää asia oli vain ollut kovin tönkkö ja huvittava. Mutta ei kai keltään voinut täydellisyyttä vaatia.

”No mitä nyt?” poika kysyi lievästi huvittuneena itsekin.
”Se tuli ainakin lyhyesti ja ytimekkäästi”, tirskuin ja Siriuskin yhtyi nauruun.
”Mutta niin… vastaukseni on kyllä”, totesin.

Minusta järjestely oli oikein hyvä, sillä tunsinhan minä oloni hyvin kotoisaksi Siriuksen vierellä. Poika sai minut nauramaan ja nautin hyvin paljon läheisestä kontaktista hänen kanssaan. Lisäksi tilanteesta oli sekin hyöty, että Lucius ymmärtäisi ehkä jättää minut rauhaan ja keskittyä vaikka Bellaan, joka niin kovasti häntä ylisti. Sitä paitsi, miten olisin muka voinut kieltäytyä? Se olisi ollut tuossa tilanteessa lähes mahdotonta, tai vähintäänkin kamalan noloa kikatuskohtaukseni jälkeen.

Lopun iltaa istuksimme toistemme seurassa ja välillä jompikumpi uskalsi tehdä aloitteen suudellakseen. Suhteemme oli kuitenkin vielä niin alussa, ettei kumpikaan oikein tiennyt, mikä olisi toiselle liikaa ja mikä itselle, joten etenimme hyvin varovaisesti.

”Narcissa…”, Sirius sanoi yllättäen, kun makasin pää hänen sylissään pojan silittäessä hiuksiani.
”Niin?”

Poika loi katseen syvälle silmiini ja siirsi hiussuortuvan varovaisesti kasvoiltani kuiskaten:

”Olet hurjan kaunis.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti