Sivut

perjantai 1. kesäkuuta 2012

Narcissa, kuolemattomani, luku 3

Maanantaiaamuna herätessäni minut täytti onnentunne, joka tuntui leviävän päästäni varpaiden kärkiin asti. En voinut uskoa edellispäiväisiä tapahtumia todeksi, vaan mieleni pyrki kovasti väittämään, että kyseessä oli jälleen kerran ollut pelkkä uni. Lopulta onnistuin kuitenkin vakuuttamaan itseni totuudesta ja samalla raahauduttua sängyn pohjalta aamutoimia suorittamaan ja suureen saliin syömään.

Siellä minua tietenkin odottivat kolme muuta kelmiä, kovin uteliaat virnistykset naamallaan. Tajusivatkohan ystäväni ollenkaan miten idiooteilta he sillä hetkellä näyttivät? No, siitä en aikonut informoida heille, sillä pitihän minun jokin hinta tulevasta kuulustelusta velottaa.

”No, kerro kaikki!” James huudahtikin vain muutaman sekunnin kuluttua.

Halusin pitää poikaa vielä hetken jännityksessä, sillä hänen pakkomielteinen uteliaisuutensa oli hyvin huvittavaa katsottavaa. Innokkaammalta poika näytti vain kun eräs tietty punapää oli näköetäisyydellä. Nyt Lily oli kuitenkin istuutunut aivan toiseen päähän tupapöytää, joten James saattoi keskittää huomionsa kokonaan minuun.

”Kerro nyt!” ystäväni naurahti.
”Hyvä on, hyvä on. Me vähän niin kuin… no miten sen nyt sanoisi - seurustelemme.”

Jamesin suu loksahti hämmästyksestä auki, Peter pudotti haarukkansa eikä Remus näyttänyt tietävän miten reagoida. Sinänsä ymmärsin heidän reaktionsa, sillä olimmehan tavallaan aivan vastakkaisista maailmoista, vaikka jaoimmekin pienen palan Mustan suvun arvokkaasta, mutta samalla hyvin kitkerästä kakusta.

”Ei se nyt noin suuri ihme voinut olla!” nauroin.
”Ei, mutta tuo tuli aika äkkiä”, James änkytti toivuttuaan hämmästyksestään.

”Minä en oikein tiedä, mitä ajatella”, Remus totesi suoraan.

Poika oli meistä kaikista järkevin, mutta samalla myös kriittisin. Olin aina hyväksynyt hänet sellaisena, mutta nyt minua ärsytti. Miksi Remuksen piti alkaa esitellä näkemyksiään juuri nyt? Eikö hän ymmärtänyt että tämä hetki oli minulle yksi tärkeimmistä tähän mennessä?

”Tarkoitan nyt tietenkin sukusi tilannetta. Eikö Narcissa oltu aikeissa naittaa Malfoylle? Kuten itse sanoit, on kilpailijasi rikas kuin mikä ja arvostetusta suvusta. Sinulla ei ole tarjota Narcissalle sellaista ja minä kyllä tiedän, kumman tytön äiti mieluummin ottaa vävykseen.”
”Mutta sinähän sanoit itse, että hän on paskiainen! Miksi Narcissa haluaisi ketään sellaista? Vaikka en ehkä olekaan Druellan lempisukulainen, niin eiköhän hän kuitenkin kunnioita tyttärensä tahtoa!”
”Totta puhuen en oikein usko että kunnioittaa. Mitä taas tulee siihen, mitä aikaisemmin sanoin: Olen pahoillani, mutten pystynyt ajattelemaan loppuun asti silloin. Olit niin kovin rakastuneen oloinen, etten hennonut muistuttaa realiteeteista”, Kuutamo huokaisi.
”Mitä sinä oikein tarkoitat?” kysyin jo hieman äreästi.
”Uskon tietenkin, että tässä vaiheessa Narcissa voi vielä seurustella kenen kanssa vain huvittaa ja muutenkin elää vapaammin. Jossain vaiheessa tulee kuitenkin se päivä kun hän ottaa suvun velvollisuudet kantaakseen. Sinä olet jo osoittanut, ettet tule niin tekemään, joten uskon Narcissan joutuvan valitsemaan sinun ja sukunsa väliltä. Arvaat varmasti kumpi voittaa.”

En olisi halunnut myöntää sitä, mutta Remuksen sanoissa saattoi olla perääkin. En vain halunnut ajatella sellaista vaihtoehtoa. Oli liian hyvä päivä synkistelylle. Ensimmäinen päivä seurustelua ensirakkauteni kanssa. Ei silloin pitänyt ajatella eroa, oli se kuinka mahdollista hyvänsä.

”Äh, älä viitsi ajatella aina niin negatiivisesti, Kuutamo. Ei tuon miettiminen ole nyt ajankohtaista!”
”Ei, minun mielestäni se on hyvinkin ajankohtaista, sillä Sirius kiintyy muuten Narcissaan liiaksi. Irti päästäminen on aina vaikeampaa mitä pidemmälle menee.
”En haluaisi pilata päivääni tällaisilla puheilla. Voimme keskustella aiheesta joskus myöhemmin”, kiiruhdin huomauttamaan.
”Miten vain. Älä syytä minua sitten, jos suhteenne menee pieleen ja jäät yksin suremaan”, Remus huokaisi.
”Niin kuin olisin ollut syyttämässä”, tuhahdin.

Samassa hetkessä astuikin sisälle saliin Narcissa ja panin merkille, että hän näytti ehkäpä paremmalta kuin koskaan. Tytön silmissä välkkyi pieniä auringonsäteitä ja hymyn levetessä kasvoilla tuntui kuin koko Sali olisi valaistunut. Mieleeni tuli lähinnä enkeli hänen valoisan kauniista olemuksestaan.

”Remus, minusta tuntuu, ettei Sirius voi tuosta pahemmaksi mennä. Sanasi taisivat siis tulla hieman myöhässä”, James huomautti virnistäen.

Hänen puheensa menivät minulta kuitenkin hieman ohitse, sillä juuri silloin Narcissa kääntyi katsomaan minua vilkuttaen. Vastasin vilkutukseen ja iskin lisäksi silmää, joka sai tytön nauramaan.

Luoja, miten hän tekee tuon?

Kääntäessään katseensa minusta Narcissan hiuksiin osui auringonvalo, joka sai ne loistamaan todellisen sädekehän lailla. Minun oli vaikea uskoa tuon tytön olevan minun. Jokainen yksityiskohtakin hänessä tuntui olevan täydellinen. Tuosta tytöstä ei löytäisi virheitä vaikka etsisi kuinka. Täydellisyys oli aineellistunut keskuuteemme.

Enkelimäisen Narcissan rinnalla Bellatrix puolestaan olisi voinut olla demoni. Tämä loi minuun ilkeimmän katseen, minkä vain osasi, jonka jälkeen johdatti sisarensa Luciuksen luokse istumaan. En ihmettelisi yhtään, vaikka hän piilottelisi tyynynsä alla ”Kuinka olla maailman vittumaisin serkku” – kirjaa.

Samassa huomasin myös Ruikulin laahustaneen saliin, luoden minuun melkein yhtä ilkeän katseen kuin Bellatrix. Säälittävyys ei kuitenkaan saanut siihen sitä jotakin, mikä rakkaan serkkuni katseessa sai hätkähtämään. Lähinnä mokoman rääpäleen esityksestä tuli mieleen chihuahuan yritys ärhennellä rottweilerille. Huvittuneena iskin pojalle silmää, jolloin hän punastui väkisinkin ja paineli Luciuksen helmoihin turvaan.

”Yök, flirttailetko sinä Ruikulille?” James kysyi muka yllättyneenä.
”Voi James, etkö muka näe noita hohdokkaita, rasvaa tihkuvia hiuksia ja upeaa koukkunokkaa, jotka hän omaa? Eihän Ruikuliin voi olla ihastumatta!” sanoin matkien äänensävyä, jolla olin joskus kuullut Rohkelikon tyttöjen puhuvan ihastuksistaan.
”Viimeksi kuulin jonkun puhuvan tuollaisella äänellä, kun Lily käveli ohi”, Remus nauroi virnistäen Jamesille.
”Kukaan ei kysynyt sinulta mitään, Kuutamo”, poika kivahti virnistäen kuitenkin pian anteeksipyytävästi.

”Muuten, milloin on seuraava täysikuu?” kysäisin.
”Oletko sinä unohtanut?” Peter piipitti ihmeissään.
”No kyllä oikeastaan”, myönsin nolona.
”Narcissa on sumentanut hänen päänsä. Anturajalka, kuu on tänään täysi”, Remus naurahti hieman kuivasti.
”Tänään?”
”Tänään.”
”Ai, hyvä on”, vastasin pöllämystyneenä.

Muut kelmit katsahtivat jälleen toisiinsa virnistäen. Minulla oli sellainen olo kuin heillä olisi minua vastaan jonkinlainen salaliitto, jota jouduin katsomaan vierestä. Nyt tiesin, miltä Jamesista tuntui kun hänelle naljailtiin Lilystä.

Moiset ajatukset pyyhkiytyivät kuitenkin saman tien mielestäni, kun Narcissa nousi pöydästään ja lähti kävelemään suoraan minua kohti. Sydämeni ei ainakaan olisi voinut muistuttaa yhtään hiljaisemmin olemassa olostaan, sillä tykytys oli suorastaan häiritsevä.

”Sirius!”
”Niin, kultaseni?” kysyin väläyttäen hurmaavimman hymyni.
”Nähdäänkö tuntien jälkeen sen puun luona?” tyttö kysäisi hyvin luonnolliseen sävyyn. Ainakaan hän ei ollut sekoamassa toisin kuin minä.
”Sopii minulle.”
”Hyvä on, minulla alkaa nyt loitsutunti. Nähdään!” tyttö huikkasi rientäen takaisin ystäviensä luokse.

Me puolestamme matkasimme muodonmuutoksiin. Se oli yksi vahvimmista aineistani, sillä opiskeltuaan animaagiksi mikään tuntien töistä ei enää tuntunut kovinkaan vaikealta. Joskus teekupin muuttaminen kaniiniksi oli ollut ylitsepääsemätöntä, mutta nykyään lähinnä lastenleikkiä.

Ei vaadittu kuin muutama yrityskerta ja tunnin tehtävä oli valmis. Loppuajan saattoikin sitten käyttää rupatellen muiden kelmien kanssa, sillä McGarmiwakaan ei hennonnut kieltää hiljaista keskustelua huippuoppilailtaan.

”Olisi jo ilta, minulla on tylsää”, Peter huokaisi.
”Niin. Tiedättekö muuten mitä? Minua raivostuttaa suunnattomasti se, että Ruikuli yrittää jatkuvasti nuuskia mitä teemme”, James tuhahti.
”Ehkä meidän pitäisi antaa poloiselle pieni vinkki”, naurahdin.
”Ei Sirius! Tiedän mitä suunnittelet, eikä se käy päinsä ollenkaan! Aivan liian vaarallista!” Kuutamo huudahti.
”Shh… hiljempaa”, James sihahti.
”Älä nyt viitsi, ei hänelle kuitenkaan mitään käy. Sillä pojalla on jokin outo taipumus luikerrella ehjin nahoin tilanteesta kuin tilanteesta. Eikä se meidän kannaltamme niin kamalaa olisikaan, jos hänelle sattuisi jotain”, naurahdin.
”Sinä alat kuulostaa jo ihan Malfoylta! Oletko varma, ettei Narcissalla ole sittenkin hieman huono vaikutus sinuun?” Remus kysyi.
”Älä viitsi sekoittaa häntä tähän!”
”Jos lupaat, ettet vihjaa Ruikulille.”
”Hyvä on, hyvä on”, tuhahdin.

Siinä oli mennyt sekin ilo. Välillä minua todella ärsytti, että Remus välitti noin paljon kaikenlaisista säännöistä ja typeristä ihmisistä kuten Ruikuli. Voisi hänkin kerran unohtaa moisen pakkomielteen oikeamielisyyteen ja ottaa hieman rennommin. Kyllä minullakin moraali oli, mutta se salli kyllä muutaman poikkeuksen. Mitä elämä muka oli ilman pientä kepposta silloin tällöin?

Muutkin tunnit kuluivat minulta samaan malliin joko syventyneenä omiin ajatuksiini. kuunnellen kelmien puheita illasta, odottaen, kuunnellen hieman Remuksen saarnaa ja jälleen odottaen.

Lopulta kello löi kuitenkin kolme ja saatoimme lähteä vihdoinkin viettämään vapaa-aikaamme. Vihdoinkin! Myös sydämeni näytti ajattelevan samankaltaiseen tapaan, sillä se otti taas asiakseen alkaa takoa niin lujaa kuin suinkin kykeni. Minusta tuntui kuin mokoma syke olisi kuulunut kovempaa kuin askeleideni ääni kävellessäni kohti aulan ovea. Samalla tulin erittäin tietoiseksi myös muista vartaloni osista, kun jalkojani alkoi pakottaa ja kämmenet hiota. Kaikki minussa tuntui käyvän aivan ylikierroksilla, kun taas ulkopuolellani tapahtuva oli kuin hidastetusta filminpätkästä.

Sitten vihdoinkin avatessani pääoven huomasin Narcissan istuvan korkean puun alla. Huomatessaan tuijotukseni tyttö kohotti myös oman katseensa ja väläytti minulle kauneimman hymynsä.

”Hei!” huudahdin.
”No hei. Miten päivä meni?”
”Kohtalaisesti. Entä sinulla?”
”Aika hitaasti totta puhuen”, tyttö huomautti ja virnistin kun tajusin hänenkin ikävöineen minua. Samalla minua kuitenkin hieman hävetti lemmensairauteni. Eihän kukaan muu tyttö pistänyt päätäni näin kertakaikkisen pyörälle!
”Minulla myös”, myönsin mahdollisimman neutraaliin sävyyn.
”Lipetit pakotti meidät tekemään kovasti töitä, olen nyt aivan poikki.”
”No voi sinua.”

Otin tytön käden omaani ja tämä painoi päänsä olalleni. Tuntui vieläkin kovin uudelta olla niin lähellä Narcissaa ja kyetä koskettamaan häntä muutenkin kuin vain toverillisesti.

”Arvaa mitä, Sirius?”
”No?”
”Minä pidän sinusta hyvin paljon.”

Sydämeni tuntui heittävän kuperkeikan noinkin yksinkertaisten sanojen johdosta. Oli niin kummallista kuulla nuo sanat hänen suustaan.

”Niin minäkin sinusta, Narcissa.”

Tyttö hymyili tyytyväisenä ja sulki silmänsä.

”Minä tiedän.”

Samassa huomasin Kalkaroksen tuijottavan meitä viereisen puun alta. Pojan suu oli loksahtanut auki ja tämän katse poukkoili vuoroin minuun, vuoroin Narcissaan. Että pitikin mokoman tulla pilaamaan päiväni!

”Mitä sinä tuijotat?” tiuskaisin.
”Narcissa, olet nähtävästi löytänyt itsellesi huonointa mahdollista seuraa mitä voi vain hakea”, poika huomautti viileästi välittämättä sanoistani.
”Älä viitsi, Severus – ”
”Minä luulin, että sinä olit kunniallinen! Mutta sinä teetkin tällaista Luciuksen selän takana!”
”Minä en ole hänelle tilivelvollinen! Me emme ole hänen kanssaan muuta kuin ystäviä!” Narcissa tiuskaisi äänensävyllä, joka oli kaikkea muuta kuin anteeksipyytävä.
”Luciuksen käsitys on hieman toisenlainen. En tosin ymmärrä, mitä hän näkee tuollaisessa tytössä, joka roikkuu Mustan ja muiden porukassa. Kohta sinusta kasvaa samanlainen moukka.”

Narcissan naama näytti venähtävän ja muuttuvan vitivalkoiseksi. Hän järkyttyi Kalkaroksen sanoista niin, että näytti menettäneen puhekykynsä.

”Kuinka sinä uskallat?” huudahdin.
”Sinäkin, mokomakin… Minä tiedän, että sinulla ja sillä Potterilla on jotain tekeillä ja aion todellakin selvittää mitä!”

Päätin, etten välittäisi Kuutamon valittamisesta, sillä Kalkaros ansaitsisi opetuksen sanoistaan. En voinut vain katsoa sormien läpi, kun hän haukkui Narcissaa kuin kotitonttua. Houkuttelisin hänet oikein mielelläni tänään Tällipajulle, mutta miten?

”Voithan sinä aina yrittää”, sanoin voittaakseni aikaa.
”Onnistun vielä. Tarkkailen sinua, Musta”, poika vastasi varman oloisena.
”Mitä sinä tarkoitat?”
”Sittenpähän näet”, Kalkaros sanoi kääntäen katseensa jälleen kirjaansa.

Silloin keksin mielestäni mahtavan idean. Takuulla tuo niljake kuunteli edelleenkin, mitä hänen tupatoverilleen puhuin. Ehkä hänen siis pitäisi oppia, ettei salakuuntelusta koskaan seuraa mitään hyvää.

”Narcissa, pistätkö pahaksesi, jos e kerkeäkään viettämään koko iltaa kanssasi?”
”En tietenkään, kuinka niin?”
”Kun minun pitäisi nähdä James, Remus ja Peter Tällipajun luona kahdeksan aikoihin” selitin kovaäänisesti ja huomasin Kalkaroksen nostaneen vaivihkaa katseensa kirjastaan.

Mikä ääliö!

”Ai, hyvä on.”
”En vain halunnut, että Kalkaros kuulee. Tämä on tavallaan salaista”, selitin juuri sopivalla äänenvoimakkuudella, että Ruikuli kuulisi sen, mutta samalla luulisi minun yrittävän salata jotakin.

Narcissa katsoi minua kulmat koholla, sillä huomasi, että suunnittelin jotakin. Iskin tälle vain nopeasti silmää, ettei tyttö möläyttäisi epäilyksiään ääneen.

”Mutta se siitä”, totesin,.
”Mitä sinä oikein suunnittelet?” tyttö kuiskasi.
”En minä mitään erikoista. Selitän myöhemmin.”
”Miten vain.”

Lopun ajastamme juttelimme, nauroimme ja pelasimme velhoshakkia. Minusta tuntui aina vain enemmän siltä, että Narcissan kanssa seurustelu oli erilaista kuin kenenkään muun tytön kanssa tulisi koskaan olemaan. Meillä oli aivan erilainen yhteys. En osannut kuvata sitä sanoin, mutta se oli jotakin, joka vallitsi vain meidän kahden välillä.

You are my night sky
I've always been right behind you
Now I'll always be right beside you

So many nights I cried myself to sleep
Now that you love me, I love myself
I never thought I would say this
I never thought there'd be
You

Lopulta, kun kello löi kahdeksan, ymmärsin, että minulla olisi jo aikamoinen kiire., jos meinasin ehtiä paikalle ajoissa. Niinpä hyvästelin Narcissan pienellä suukolla ja kiirehdin Tällipajulle ripein askelin.

Totta puhuen minulle oli hieman huono omatunto siitä, että olin mennyt möläyttämään tämän iltaisesta Ruikulille. Eihän sitä tietäisi, vaikka tämä todella päättäisi ryömiä itsekin alas piilopaikkaamme, jolloin hänet hukka perisi – kirjaimellisesti vieläpä. Uskoin kuitenkin huolehtivani turhaan, sillä eihän Kalkaros edes pääsisi Tällipajun ohitse. Ei hän tiennyt sen toimintamekanismista.

Saapuessani kyseiselle puulle ajatukset Kalkaroksesta kuitenkin kaikkosivat mielestäni nähdessäni jälleen ystäväni. Peter ja James näyttivät hyvinkin odottavilta, sillä nämä illat olivat kuunkierron kohokohtia. Remukselle puolestaan ne eivät olleet kovinkaan suurta herkkua tuskien vuoksi. Muuttuminen ihmisestä sudeksi kun ei ollut mikään miellyttävin kokemus – ainakaan Remuksen muutoksen aikaisista tuskanhuudoista päätellen.

”Ennen kuin menemme sisään, haluan varmistaa yhden asian”, viimeksi mainittu ilmoitti,
”Sirius, ethän sinä vain houkutellut Kalkarosta peräämme?”
”En tietenkään. Se oli vain tyhmä päähänpisto”, valehtelin tuntien kuitenkin pientä syyllisyyttä.

Poika loi minuun vielä pitkän ja tutkiskelevan katseen, mutta nyökkäsi sitten merkiksi, että voisimme mennä. Niinpä siis lähdimme kipuamaan alas ahdasta ja tunkkaista käytävää aina Röttelölle asti, johon sitten istuuduimme juttelemaan kaikenlaisesta enemmän ja vähemmän turhasta.

”Minulla on jo kipuja”, Remus voihkaisi tuskaisesti muutaman tunnin kuluttua.
”Muutos siis tekee vähitellen tuloaan”, Peter totesi.
”Niin.”

Remuksen kivut yltyivät vähitellen, mutta en oikeastaan juuri ajatellut häntä, vaan Kalkarosta, jonka tiesin varmasti käyskentelevän Tällipajun liepeillä pyrkien sisään, mutta saaden palkaksi vaivastaan vain muutaman mojovan oksaniskun otsaan. Ajatus huvitti minua suuresti, mutta toisaalta sisintäni kalvoi myös pieni huoli siitä, että jotain menisikin kammottavalla tavalla pieleen.

Kuutamo keskeytti ajatukseni alkaessaan vaikertaa ja ulista kuuluvasti, jolloin tiesimme, että hänen muutoksensa olisi pian käynnistyvän kunnolla. Poikaraukka pyöriskeli maassa itkien ja huutaen, aivan läpimärkänä hiestä. Säälin häntä, mutta tiesin kivun pian hellittävän, joten enää panikoinut kuten ensimmäisellä kerralla.

Sitten yhtäkkiä kuulimme läheltämme rysäyksen, aivan sen käytävän päästä, mistä olimme juuri muutamaa tuntia sitten tulleet. Joku oli selvästikin kompastunut tavaroihin, jotka lepäsivät oviaukossa. Karmiva totuus alkoi pikkuhiljaa paljastua minulle, mutten voinut liikahtaakaan paikoiltani, sillä pakokauhu oli saanut minut valtaansa. Aavistukseni olivat osuneet aivan oikeaan.

Jameskin näytti ymmärtäneen, miten asiat todella olivat ja katsahti minuun ääni epäuskosta täristen:

”Sirius, et kai sinä vain...?”

En kyennyt katsomaan poikaan päin, vaan nyökkäsin tälle vastaukseksi katse lattiassa. Paikka olisi Kalkarokselle surmanloukku, ellei häntä saataisi nopeasti pois. Kukaan meistä ei pystyisi estämään ihmissuden voimilla varustettua Remusta, vaikka miten yrittäisi. Korkeintaan hieman viivyttää.

”Helkkari Sirius! En ymmärrä mitä sinun päässäsi liikkuu, vai liikkuuko mitään!” poika huudahti juosten käytävään.

Kaikessa siinä hälinässä en ollut huomannut Remuksen muuttuneen, vaan vasta Jamesin mentyä ymmärsin tuijottavani ihmissutta. Säikähtäneenä muuntauduin nopeasti taatakseni turvallisuuteni, vain muutamaa sekuntia ennen kuin jättimäinen sudenkäpälä olisi läimäissyt ihmisen kasvojani.

Hetkeen susi ei ymmärtänyt, mitä oli tapahtunut, jonka käytin hyväkseni läimäisemällä nopeasti oven kiinni. En estäisi sillä Remuksen pääsyä Jamesin ja Kalkaroksen kimppuun, mutta saisin heille edes hieman lisäaikaa. Ehkä pojat onnistuisivat haalimaan edes pienoisen etumatkan sillä aikaa, kun minä pitelin sutta aisoissa.

Ei ollut mikään yllätys, että se ryntäsi saman tien oven kimppuun välittämättä ollenkaan minusta. Yritin estää Remusta kommunikoimalla, mutta susi ei välittänyt lainkaan. Oli kuin olisin huutanut kuuroille korville. En siis nähnyt muita mahdollisuuksia kuin hyökätä ystäväni kimppuun. Se ei ollut minulle mieluisaa millään tavalla. En halunnut satuttaa Remusta, tosin siitä ei ollut suurta pelkoa. Todennäköisesti hän tulisi aiheuttamaan minulle paljon kivuliaampia vammoja.

Hyppäsin suoraan kiinni Remuksen selkään, upottaen kynteni suden lihaan saaden sen samaan aikaan ulvahtamaan tuskasta ja heittämään minut uskomattomilla voimillaan lähimpään nurkkaan. Tömähdys sattui jonkin verran, mutta toivuin siitä nopeasti muistaessani minkä eteen tein töitä.

Remus puolestaan uikutti yrittäen nuolla veristä selkäänsä. Hän lyyhistyi maahan kivusta, joka vihlaisi sydäntäni, sillä oikeastaan koko juttu oli täysin minun vikani. Ilman typerää kostoani ei Remuksellekaan olisi käynyt mitään. En tiennyt, kuinka syvät arvet olin jättänyt, mutta jonkinmoiset ainakin, sillä susi ei näyttänyt enää kiinnittävän kovinkaan paljon huomiota poikiin.

James ja Kalkaros olivat varmaankin edenneet turvallisen välimatkan päähän, mutten ollenkaan tiennyt missä Peter oli. Uskoin tosin rotan piiloutuneen johonkin läheiseen nurkkaan. Eihän hänellä juuri muita mahdollisuuksia olisi ollutkaan, kun ei pienestä hiirulaisesta juuri apua ollut. Sen sijaan se olisi ollut helppo talloa vahingossa jalkoihinsa.

Päätin jättää suden ja etsiä käsiini parhaan ystäväni ja viholliseni. En uskonut suden enää pyrkivän ulos kolostaan, sillä saaliit olivat jo kaukana Tällipajusta, eikä se edes pääsisi poikien perään enää puun raivokkuuden vuoksi. Niinpä sen enempää jäämättä miettimään kiiruhdin vauhdilla ulos Tällipajun käytävistä, vilpoisaan ulkoilmaan ja tilusten kautta koulun oville. Siellä istuikin jo James, jonka vieressä makasi tajuton Kalkaros.

”Meidän on kerrottava Dumbledorelle”, James huudahti huomatessaan minut.
”Emme me voi! Mehän olemme animaageja täysin laittomasti!”
”Vaihtoehtoja ei ole. Kalkaros kyllä paljastaa, vaikka itse yrittäisimmekin valehdella.”

Samassa poika näyttikin virkoavan ja pudistelevan päätään pöllämystyneenä. Rasvatukkainen ei selvästikään saman tien muistanut missä oli, miksi tai varsinkaan kuinka me olimme päätyneet kyseiseen paikkaan yhdessä.

”Mi-missä minä olen? Ja mitä ihmettä teen teidän kanssanne?”
”Rauhoitu, Ruikuli!”

Vilkaisin Jamesia toiveikkaana, sillä näytti siltä, ettei poika muistanut paljoakaan. Ehkä Kalkaros olisi todella unohtanut kaiken, jolloin mitään vaaraa ei olisi.

”Kumauttiko hän päänsä?”
”No hän teki hieman vastarintaa… jos ymmärrät”, poika totesi jo hieman virnistäen.

”Kalkaros, muistatko tästä illasta mitään?”
”Itse asiassa kyllä! Muistan, että seurasin teitä… ja että Lupin muuttui ihmissudeksi! Sitten Potter ilmestyi jostakin… enkä muista enempää.”
”Minä vain kiskoin sinut pois sieltä”, James kiiruhti vastaamaan.

Kalkaros katsoi poikaa ärtyneenä ja tavallaan loukkaantuneena. Aivan kuin se olisi ollut enemmänkin huono kuin hyvä juttu, että James pelasti Kalkaroksen. Sirius ei oikein voinut ymmärtää mokomaa käytöstä. Varmaankin Kalkaroksen ylpeys  oli kärsinyt kolauksen.  

”Meidän varmaankin pitäisi nyt käydä Dumbledoren luona”, James ehdotti.

Ruikuli mutisi vastaukseksi jotain epämääräistä ja nyökkäsi sitten. Hän ei oikein näyttänyt osaavan suhtautua yllättävään tilanteeseen, joka saattoi mahdollisesti johtaa hänen pahimpien vihamiestensä erottamiseen. Hänen riemuaan varjosti kuitenkin varmasti se seikka, että James oli pelastanut hänen henkensä. Nimenomaan James. Kalkaros jäisi tavallaan velkaa, joka näytti ärsyttävän häntä suuresti.

Matka kansliaan tuntui pitkältä siinä pelossa  että Voro hyökkäisi jonkun nurkan takaa ja viivyttäisi tuomiotani entisestään. Sinänsä miehen ilmaantuminen ei vaikuttaisi minun tulevaisuuteeni, sillä vaikeuksiin joutuisin joka tapauksessa. Olinhan kuitenkin melkein tappanut Kalkaroksen. Olisi suoranainen ihme jos minua ei erotettaisi.

”Mikä kanslian salasana on?” James kysyi ihmeissään saavuttuamme korkeille oville.
”Minä jouduin viime viikolla puhutteluun, joten voisimme kokeilla silloista salasanaa”, mutisin innottomasti,
”jäähiiri!”

Samassa ovi edessämme avautui ja paljasti meille jo hyvinkin tutuksi käyneen näkymän, vaikka se nyt näyttikin synkemmältä kuin tavallisesti. Sen saattoi kuitenkin selittää käyntimme tämänkertaisella luonteella, mutta mitä ei voinut, oli rehtorin istuksiminen pöytänsä äärellä keskellä yötä täysin jalkeilla ja päivävarustuksessa.

”Katsos, pojat. Mikä teidät tuo tänne tähän aikaan?”

Katsoimme toisiamme hetken, miettien, kuka aloittaisi ja mistä. Päätin kuitenkin itse ottaa asian selitettäväkseni, sillä minähän se olin kaiken pahan aiheuttanutkin.

Kerroin lähes kaiken alusta loppuun jättämättä pieniäkään yksityiskohtia mainitsematta. Katsoin siis parhaaksi kertoa myös Kalkaroksen loukkaukset Narcissaa kohtaan ja totta puhuen toivoin niiden hieman lieventävän tuomiotani. Rehtorin ilmeestä ei kuitenkaan voinut päätellä juuri mitään, vaan hän ainoastaan kuunteli tarkkaavaisesti keskeyttämättä kertaakaan.

”Ensinnäkin, James, toimit todella urheasti ja jalosti, kun pelastit Severuksen oman henkesi uhalla, vaikkette tietääkseni ole kovin hyvissä väleissä” rehtori totesi,
”Severus, sinä puolestasi olisit voinut hieman miettiä, mitä olet menossa tekemään. Tiedän, ettet ole tyhmä ja olisinkin odottanut sinun tekevän jotain aivan muuta kuin menevän uhkarohkealle tutkimusmatkalle yksinäsi. Sirius sinä puolestasi,”
”asetit sekä Severuksen, että Jamesin vaaraan enkä ole ollenkaan ylpeä sinusta nyt. Olen kuitenkin iloinen siitä, että kerroit tämän kaiken minulle itse ja että osoitat katumusta. Ymmärrät varmaan kuitenkin, etten voi antaa sinun päästä, kuin koira veräjästä…”

No niin, siinä se tuli.

Dumbledore piti pienen tauon, että sisäistäisin tämän sanat ja jatkoi sitten:

”…minun on siis annettava sinulle kahden viikon ajaksi jokaiselle illalle jälki-istuntoa.”

Minun olisi tehnyt mieli hypätä ylös tuoliltani ja alkaa tuulettamaan ja huutamaan onnesta. Minua ei sittenkään erotettaisi. Saisin todellakin jatkaa Tylypahkassa! Se tuntui kovin uskomattomalta, sillä minua painavat syytökset olivat hyvin vakavia, mutten todellakaan aikonut ruveta valittamaan jos todella saisin jatkaa. Painoin siis vaan pääni alas ja nyökkäsin katuvaisena.

”No niin, te kaksi voitte mennä nukkumaan”, Dumbledore sanoi osoittaen minua ja Jamesia,
”sinä puolestasi, Severus, voisit jäädä vielä hetkeksi.”

Vasta päästyämme kansliasta uskalsin katsoa Jamesia kunnolla silmiin, mutta niiden katse sai minut siirtämään omani eteenpäin. Ensimmäistä kertaa näin hänen katsovan minua samalla tavalla kuin Remus ollessaan pettynyt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti