Sivut

lauantai 9. heinäkuuta 2011

Astorian ruusuisen kitkerä päiväkirja - Osa 1

Huom! En jatka tekstiä tänne, sillä ficci on hyvin pitkä. Jatkoa voi halutessaan lukea täältä.

03.04.1998

Ulkona paistaa aurinko. Linnut laulavat.

En oikein tiedä, miten aloittaa tämä ensimmäinen päiväkirjamerkintäni. En oikeastaan tiedä, mitä ylipäänsä kertoisin tähän. Äitini osti tämän kirjasen minulle sitä varten, että kirjaisin ylös ikimuistoisia hetkiäni ja Daphne taas sanoi, että minun kuuluisi kirjoittaa näille sivuille tunteistani. Miten vain, jos noudatan sisareni neuvoa, minun täytyy sanoa, etten voi ottaa äidin vinkistä vaaria. Minun tunteeni ja kokemukseni eivät ole erityisen valoisia, vaan lähinnä verrattavissa mustaakin mustempaan avaruuteen. Siellä täällä näkyy kyllä satunnaisia, pieniä valopilkkuja mutta kadottaessani ne en enää löydä niitä uudelleen.

Tänään Pansy ja muut taas katsoivat minua sillä tavalla. Tiedäthän, ”mene pois, sinua ei kaivata täällä” – katseella. Viesti oli niin ilmiselvä, ettei edes hieman hidasälyinen Millicent olisi voinut jättää sitä huomaamatta. Minun täytyi kuitenkin selvitäkseni näytellä äärimmäisen typerää ja liittyä noiden tyttöjen seuraan hymyillen typerää sitruunahapolta maistuvaa aurinkohymyä. Tietenkin heidän täyttyi leikkiä mukana, eihän heidän sovi eristää joukostaan hyvästä perheestä tullutta puhdasveristä tyttöä. Daphne on minulle mukava, mutta muita ei selvästikään kiinnosta minkäänlainen vuorovaikutus kanssani. Se ei kuitenkaan juuri haittaa minua, sillä on pääasia, että näyttää siltä kuin minulla olisi ystäviä. Eihän Astoria Greengrass voi olla syrjitty hylkiö, ei millään.

4 kommenttia:

 1. Minulle ihan tosiaan tulee kyttäämisolo, kun yhtäkkiä alan kommentoimaan joka paikkaan. (Okei, pelkästään tänne ja sinun blogiisi.) Ehkä minä kuitenkin ylitän tämän törkeän tunteeni ja kommentoin. Minä kuitenkin innostuin etsimään Potter-ficcejäsi sen Potter-kirjoituksen jälkeen, mutta onnistuin eksymään tänne vasta tänä iltana.

  Aloin kuitenkin lukemaan tuolta finin puolelta kyseistä ficciä. En ole itse asiassa hirvittävästi lukenut Dracosta ficcejä, mutta tämä tuntuu ihan mukavalta, vaikken ole välttämättä koskaan pitänyt Dracoa yhtenä suosikkihahmoistani (löysin hänestä sympatisoitavia puolia vasta lopussa - nykyään, kun olen lukenut kirjat uudestaan ja uudestaan toki ajattelen erillä tavalla, mutta vasta nyt olen alkanut tajuamaan, että Draco itse asiassa on ihan herkullinen henkilö - kunhan häntä ei vain pariteta Hermionen kanssa). Päiväkirjakerronta on oikein hauskaa ja tykkään hirmupaljon sinun nokkelasta kirjoittamisesta. On hauskaa, että osa päiväkirjamerkinnöistäsi on lyhyitä, vaikka tavallaanhan se harmittaa siinä, kun ne loppuvat niin pian. Ja nuo sinun otsikkosi, ne ovat aivan loistavia. En tosiaan ole nyt vasta kuin alussa, mutta pidän tästä ficistä. On ihan piristävää lukea pitkästä aikaa jonkun muun kuin oman itseni tuotoksia, etenkin kun niiden lukeminen ei ole yhtä mieltänostattavaa, kuin esimerkiksi sinun.

  Taisit puhua tuolla toisessa blogissa siitä, että voisit kirjoittaa taas ficcejä, jos en aivan väärin muista. Tämä kommentti on siis vähän myös kerjäyskommentti, koska aion nyt pyytää. Voisitkohan sinä millään kirjoittaa lisää Potter-ficcejä ? Itse kelmeistä kirjoittavana Siriuksesta olisi mukava kuulla, mutta pidän sen verran kirjoitustyylistäsi, että lukeminen milteipä mistä tahansa olisi varmasti mukavaa. Joten, jos aiot kirjoittaa jotain Potteriin liittyvää, täällä on yksi innokas lukija. :--)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, kun kommentoit! Minusta on vain kivaa, kun merkintöjäni kytätään. :D Niin ja olen todella imarreltu, että pidät noin paljon teksteistäni!

  Minä olen samaistunut Dracoon alusta lähtien, mutta siitä taisi olla enemmän siinä Potter-merkinnässäni. :D (Mutta olet oikeassa, häntä ei saa parittaa Hermionelle.)

  Aion kyllä kirjottaa ficcejä. Jatkiksista siirryn varmaan originaaleihin ainakin vähäksi aikaa, kun vanhat on saatu loppuun, (Missä kestää todennäköisesti vielä hyvin, hyvin kauan. :D) mutta one-shotteja tulen kirjoittamaan jatkossakin. Ficci-ideoita on pyörinyt päässäni jonkin aikaa. Saattaisin jopa tänään saada jotakin aikaiseksi. Siriuksesta en ollut suunnitellut kirjoittavani ennen kommenttiasi, mutta oikeastaan henkilö voisi olla aika herkullinen. Voisin siis luvata kirjoittaa Siriuksesta ficin. Lupaan sen ilmestyvän kuukauden sisällä. :) Minullahan on Sirius/Narcissa-parituksella varustettu jatkis menossa, mutta Finin ylläpito poisti sen vahingossa. Nyt se on paranneltavana ja ilmestyneenä vielä Finiin tässä joskus.

  Kiitokset pitkästä kommentistasi! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia todella paljon. Jäänkin sitten innolla kyttäilemään tänne. Löysin myös nuo sinun muut ficcisi Finistä, joten menenpäs niitä kuluttelemaan tässä odotellessa. :--)

  VastaaPoista